Revolučná bezpečnosť hasičov: Kukla blokujúca nanočastice s membránou Stedair® Prevent

Hasičstvo je vo svojej podstate nebezpečné povolanie, kde je vystavenie škodlivým karcinogénom a toxickým časticiam každodennou realitou. V posledných rokoch sa zvyšuje povedomie o dlhodobých zdravotných rizikách spojených s týmto vystavením, najmä riziku rakoviny medzi hasičmi. To viedlo k výraznému pokroku v oblasti ochranných pomôcok, medzi ktorými sa ako kľúčový komponent pri zvyšovaní bezpečnosti hasičov objavili kukly na blokovanie nanočastíc.

Jednu hasičskú kuklu s membránou sme vám už predstavili minulý rok, teraz vám predstavíme novú vylepšenú a komfortnejšiu kuklu Eagle FR PREVENT.

Skryté nebezpečenstvo dymu a nanočastíc

Keď hasiči vstúpia do horiacej budovy, čelia nielen bezprostrednému nebezpečenstvu plameňov a kolapsu konštrukcie, ale aj prostrediu plnému dymu, sadzí a rôznych toxických častíc. Tradičné hasičské kukly poskytovali základnú ochranu proti teplu, ale len málo odfiltrovali nebezpečné karcinogénne častice, ktoré môžu preniknúť cez pokožku alebo sa môžu vdýchnuť.

Čo sú kukly blokujúce častice?

Kukly na blokovanie častíc sú revolučným doplnkom do arzenálu hasičov. Tieto kukly sú navrhnuté z pokročilých materiálov, ktoré pomáhajú odfiltrovať potenciálne karcinogénne častice nachádzajúce sa v dyme a úlomkoch. Na rozdiel od štandardných kukiel pokrývajú väčšiu plochu pokožky, čím znižujú množstvo toxického vystavenia hasičovi počas a po boji s požiarom.

Čo je Stedair® Air Prevent?

Stedair® Air Prevent je prelomová technológia materiálu špeciálne navrhnutá tak, aby blokovala škodlivé častice a minimalizovala prenikanie nebezpečných karcinogénov bez zníženia priedušnosti. Je navrhnutý tak, aby bol ľahký a odolný a zachoval si svoje ochranné vlastnosti aj po viacnásobnom praní a vystavení toxínom z ohniska.

Pozrite si test materiálu kukly o priedušnosti a filtrácie dymu: https://www.youtube.com/watch?v=5i161hnW79c

Kľúčové vlastnosti kukly na blokovanie nanočastíc

0W0A2438-EDITED

Kukla Eagle FR na blokovanie nanočastíc s funkciou Stedair® Air Prevent je vybavená funkciami navrhnutými na maximalizáciu ochrany a pohodlia:

  • Pokročilá technológia filtrácie: Tieto kukly využívajú viacvrstvový prístup na odfiltrovanie častíc s priemerom len 0,1 mikrónu, čím sa výrazne znižuje vdychovanie karcinogénov. Blokuje viac ako 99 % škodlivých častíc, čím zaisťuje, že hasiči sú chránení pred najmenšími čiastočkami dymu a inými nebezpečenstvami prenášanými vzduchom.
  • Krytie a pohodlie: Kukly proti časticiam, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa bez problémov hodili k iným ochranným pomôckam, poskytujú dodatočné pokrytie okolo zraniteľných oblastí, ako je čeľusť, krk a uši, bez toho, aby ohrozili pohodlie alebo mobilitu.
  • Odolnosť voči teplu a ohňu: Zatiaľ čo primárnou funkciou je blokovať nanočastice, tieto kukly si tiež zachovávajú základné vlastnosti ohňovzdornosti potrebné na ochranu pred popálením vysokými teplotami a plameňmi.
  • Priedušnosť a odolnosť: Použité materiály umožňujú priedušnosť, ktorá je rozhodujúca v situáciách s vysokým teplom, aby sa zabránilo tepelnému stresu a vyčerpaniu. Sú tiež dostatočne odolné na to, aby vydržali náročné prania a opakované vystavenie drsným podmienkam.

image003-600x369

Vplyv na zdravie hasičov

Vďaka výraznému zníženiu množstva karcinogénnych častíc, ktoré môžu byť vdýchnuté alebo absorbované pokožkou, zohrávajú kukly na blokovanie častíc kľúčovú úlohu pri dlhodobej ochrane zdravia hasičov. Štúdie ukázali, že oblasti najzraniteľnejšie voči karcinogénnej absorpcii sú tie, ktoré nie sú typicky pokryté tradičnými kuklami. 

Nenechajte aby vaša kukla bola najslabším článkom vo vašom zásahovom výstroji. Naše kukly Eagle FR PREVENT sú navrhnuté s ohľadom na vaše zdravie! Každá z nich poskytuje ochranu pred potenciálne karcinogénnymi časticami a škodlivými kontaminantmi, ktoré sa môžu hromadiť na vašej čeľusti, tvári a krku. Tieto oblasti sú identifikované ako vysoko priepustné v porovnaní s inými oblasťami pokožky. So štandardnými kuklami bez membrány nebudete mať takú ochranu pred nebezpečnými časticami, ktorú potrebujete. Preto vrelo odporúčame, aby váš hasičský zbor implementoval najnovšiu technológiu hasičských kukiel s blokovaním častíc. Vďaka vylepšeniam, ako je kukla na blokovanie častíc so systémom Stedair® Air Prevent, môžeme zabezpečiť, aby naši hasiči boli vybavení nielen na účinný boj s požiarmi, ale aj na bezpečný návrat domov k svojim rodinám. Budúcnosť hasičského vybavenia je tu a je jasnejšia – a bezpečnejšia – než kedykoľvek predtým.

 Pridajte podnadpis