ZIP'N'CLOSE - Nový patentovaný systém zapínania hasičských rukavíc SEIZ

HASIČSKÉ RUKAVICE SEIZ ZIP - KEĎ KAŽDÁ SEKUNDA ROZHODUJE

Na čo slúžia najmodernejšie hasičské rukavice špičkovej technológie, ak nesedia ideálne, a preto nechránia správne ruku a predlaktie hasičov? Na nič, pretože Vás takto neochránia. Pri spoľahlivých hasičských rukaviciach teda sú dôležité nielen materiály a inteligentné detaily. Pri ochrannej funkcii zohráva kľúčovú úlohu aj optimálna poloha a zapínací systém.

Špičkové materiály, ochrana tepny a chrániče členkov - všetky tieto detaily moderných hasičských rukavíc chránia ruky hasičov pred ťažkými zraneniami spôsobenými horúčavou, nárazmi, údermi alebo prepichnutiu. Ale: Táto ochrana je zbytočná, ak rukavice nesedia správne na ruke. Stáva sa to napríklad vtedy, keď je manžeta príliš široká a ponecháva príliš veľa priestoru pre zápästie. To môže spôsobiť, že sa rukavice pošmyknú - a v horšom prípade sa aj spadnú z ruky. Ak sa rukavice nesedia správne na ruke, na zápästí a predlaktí, stanú sa nepohodlným a narúšajú pohyb. A nielen to: Ak sa manžeta nezmestí pod rukávy bundy, iskry, škodlivé tekutiny alebo para sa môžu dostať na zápästie a predlaktie a spôsobiť vážne zranenia.

ZIP

Snímka obrazovky 2021-04-27 o 14.37.31

Aby ste boli spoľahlivo chránený pred týmito rizikami, musia rukavice optimálne sedieť na ruke a predlaktí. Nové rukavice SEIZ ZIP to zaručia. Modely sú prvé rukavice vybavené so zipsom a suchým zipsom. Ich vývoj bol zameraný na manžetu. Výsledok: úplne nový typ rukavíc ako súčasť inteligentného patentovaného systému zapínania (ZIP`N`CLOSE), ktorý kombinuje spoľahlivú ochranu s príjemným komfortom nosenia. Pretože kombinuje výhody širokej manžety a pletenej manžety. To znamená, že membrána siaha až ku konci rukavíc a je možné ich rýchlo, bezpečne a spoľahlivo zapínať jedným ťahom. Manžeta navyše leží blízko k zápästiu a predlaktiu a zaisťuje optimálne sedenie a pohodlie. Čo to znamená pre použitie na ostrom zásahu? Rukavice a bunda sú navzájom dokonale zladené, takže iskry, tekutiny alebo para neprenikajú do oblasti predlaktia. Aj keď bunda počas zásahu skĺzne dozadu, nepretržitá parozábrana zaisťuje všestrannú ochranu. Dokonalé držanie fixuje prídavný suchý zips. To znamená, že ruky hasičov sú spoľahlivo chránené počas celých hasiacich prác. Rukavice ZIP sú k dispozícii vo variantoch FIRE-FIGHTER, THERMO-FIGHTER a X-FIGHTER, ktoré sa líšia iba použitými materiálmi (textil alebo koža).

Samozrejme, hasiči majú v každodennom živote oveľa viac prác ako iba hasenie požiarov. Dopravná nehoda so zakliesnenou osobou v aute, čerpanie vody zo zatopených pivníc, popadané stromy na cestách. Na niektorých zásahoch je potrebná sila, v iných zase istý inštinkt. Ale v každom prípade sú ochranné rukavice povinné. Hasiči sa na ne musia vedieť stopercentne spoľahnúť. To je možné iba vtedy, ak sedia na ruke pevne a správne.

 

TOPHASICI.SK logo